Juna & Jag

Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Anna - 1 januari 2009 21:20

Tack och lov för NÄSFRIDA.
För er som inte vet så är det en ”snorsug”, rent och slätt.

Såklart, så tillhör den inte Junas favoriter men en helt underbar uppfinning till oss föräldrar som har barn så små att de inte kan snyta sig.
Juna protesterar högljutt när jag tar fram ”näsfrida” men efteråt sover hon bättre och äter bättre.
Jag reglerar själv hur mycket och hur hårt jag vill suga.

”Näsfrida” går att köpa på Barnens Hus eller via nätet på denna sida:
www.familjeapoteket.se
Där hittade jag också en napp som man med fördel kan ge sitt barn medicin ur. Jag beställde den och ska prova den vid nästa förkylningstillfälle, jag hoppas dock att denna är över innan produkten kommer hem till oss.
Pust…det blir inte mycket nattsömn nu.  Det är en orolig liten prinsessa som halvslumrar bredvid mig och helst ska hon ligga i min säng tät intill så att vi båda badar i svett.

Så till något hemskt, de två barnen som dog på Karolinska. De dog av en tarmbakterie som någon utomstående som hälsat på tagit dit.
Så fruktansvärt att två små barn ska behöva mista livet pga. människor inte kan tvätta händerna när de varit på toaletten.
Vad är det för snuskiga personer som inte tvättar händerna efter toalett besök?
Jag blir riktigt arg, för i alla fall jag och de jag känner är uppfostrade till att tvätta händerna efter att vi gjort det stora OCH det lilla.
Minns när jag jobbade på dagis, dels fanns det dagispersonal som sällan tvättade händerna efter att de bytt på barnen, precis som om det inte finns bakterier i deras avföring och dels så fanns det större barn som inte fått lära sig att tvätta händerna efter att de kissat, bara efter att de bajsat.?! Precis som om de inte kan få avföringsbakterier på händerna från andra som varit där och tagit på toaletten.
Jag vet vuxna människor som inte heller tvättar händerna, till er säger jag bara: SKÄRPNING!

Min mamma berättade i dag om när hon var på sjukhus i Halland, för att hon kom från Stockholm så fick hon svara på frågor om sin hygien, om hon vistats på något av Stockholms sjukhus inom 3 månader samt att de tog ett avföringsprov och skickade på analys. Läkaren som skulle undersöka henne hade handskar när de hälsade och ett sånt där visir för ansiktet när han undersökte henne. Vill slutligen tillägga att hon inte hade den bakterien, det var bara säkerheter de vidtog när snuskiga stockholmare kom dit.

Ja, ja i kväll tänker vi på de föräldrar som miste sina barn pga. andras dåliga hygien, vilket slöseri.

Puss & Kram

Anna & Juna

Ovido - Quiz & Flashcards