Juna & Jag

Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

Sol, Bad och Hår

Av Anna - 26 maj 2009 22:14



Detta vilda rufs fick i dag möta saxen för femte gången men i dag hos en professionell frisör. Mamma tvingade frisören att klippa en kort sommar frisyr, lätt att sköta och bra att svettas i;-) De små, sandrefärgade lockarna fick flyga all världens väg och faktiskt så gjorde det inte så mycket då jag tycker att närvaron varit si så där. Vid hög luftfuktighet har de varit närvarande man annars så har det varit riktigt dåligt. Rufset däremot har visat en stadig närvaro;-)


Såhär illa tyckte Juna inte att det var, hon var faktiskt på ett strålande humör så frisören fick slita, vill jag lova, för Lilla Juna satt inte still mer än ett par sekunder i taget.

Vilken härlig dag vi haft i dag, värmen, solen, en underbar sommar dag. Till Juna tog jag fram badbaljan, satt ut den på verandan så fick hon plaska bäst hon ville. Ner och upp ur baljan med en väldans fart, gick det hela tiden. Alla saker skulle i baljan och ur baljan, hon slet som en liten ettermyra. Hon sysselsätter sig själv mycket bra, prinsessan, vilket är skönt när man som mamma vill ta sig en kopp te och slappna av en liten stund i solen.

Annars går allt i 190 knyck just nu...hon är så aktiv och är överallt och ingenstans. Hon river och sliter i allt, når numer det mesta och smakar på allt...pust pust jag hinner inte med i svängarna.

Jag har den sista tiden även behövt tänka på hur jag är med och mot Juna, på gränser och på olika sätt att lösa våra konflikter. Ja, jo de har redan kommit..envisa som synden båda två.
Jag har ett par bra vänninor som är riktigt bra att tala med om sina barn och det är alltid mycket intressant att prata om sina och andras barn för jag lär mig något nytt, varje samtal och varje dag.


Slutligen en bild på Juna och en valp vi träffade på klubben, Juna utbrast:
-Heeeeeeej, med sin ljuvligaste stämma när hon fick syn på den. Hon älskar verkligen hundar;-)

 


Nu är ögonlocken tunga igen och det är dags att krypa till kojs!

Puss och go natt!


Anna & Juna

 
 
Ingen bild

Linda

27 maj 2009 11:51

ÅÅÅ va fin hon blev lilla Juna :)Är så roligt att följa henne genom livet .

Vilken mysig stund på altanen ,kvalite kallas det !

konflikter ja - jag tror dig då du skriver att de redan finns. Facinerande att de faktiskt finns i så tidig ålder ...jag brukade alltid trösta mig med att barn som vet vad de vill redan då kommer klara sig bra i vår värld fylld av motgångar!

En huvudregel för oss är att konfilkter alltid är till för att lösas. De ska tas tag i & ska gås ur för alla inblandade med en större lärdom om det aktuella "ämnet" . Redan då Anton & Saga var riktigt små som Juna så fanns konflikterna men som med allt gällande barn så var det då små barn små bekymmer -nu större barn ,större bekymmer. jag ahr alltid varit ganska så noga med att:

*löften som givits är alltid till för att hållas-görs detta ej ska det finnas en förklaring till varför.
*Att be om förlåtelse ska man alltid & inte bara lära barnet att nu säger du förlåt & sedan ej förklara varför man i just den siutationen ska göra det. Det ska finnas en betydelse för barnet att säga förlåt
*Att som förlälder hålla på sina regler & principer-att tro på det man gör & känner är bäst som förälder ...trotts att omgivningen tycker eller gör annorlunda.
*Att faktiskt ge barnen möjlighet att själva få välja-då vi som vuxna väljer fel får vi alltid stå för konsekvenserna & viktigast är att vi lär oss otroligt mkt av dessa misstag. Så har jag även lärt mina barn. Det gör inget att göra fel eller att välja fel väg men man får ta "konsekvenserna" av sitt handlande/väljande.

Lilla Juna är ju så liten så för henne del handlar det ju mer om att välja på att ta ngt äckligt i munnen eller lyssna på mamma & spotta ut & då få sin mammas beröm & stolthet eller svälja & få en missnöjd mamma....ja du kanske förstår vad jag menar:)

Att inte som många gör styra sina barn genom hela livet utan själva låta dem under våra trygga händer utforska olika vägar har i alla fall gjort mina barn MKT ansvarsfulla & "kloka" på ngt vis.
*Denna regel akn ju låta hård så här på ett öppet forum men jag skriver dn ändå för världn är ju hård & jag tror du förstår vad jag menar . Att ALLTID fullfölja vad man har givit för regler & att sagt ord gäller annars åtföljs en konsekvens av brytandet. Jag tror det är här det är otroligt viktigt att man sedan småbarn lärt barnen vad det innebär om man bryter mot samhällets/föräldrarnas regler-att bryta mot ngt inebär inte bara som för måga barn att mna säger ett flyktigt förlåt så är allt bra sedan .
Sist men aldrig minst -att skapa ett förtroende mellan familjens alla medlemmar så barnen ALLTID känner att de ALLTID kan komma oavsett vad de gjort eller vad som hänt,och prata & få stöd-ett LÖFTE om ovillkorlig kärlek finns från mig till mina barn & det säger jag till dem VARJE dag !

Sköt om er /Linda

 
Anna Trolle

Anna Trolle

27 maj 2009 15:55

Så fin hon blev när bebislockarna försvann, nu kommer det säkert bli ännu tjockare och kanske rent av lockigare när det växer ut, vem vet.

Det är alltid lika intressant och givande att prata barn med dig och det var också kul att ta del av Lindas många kloka tankar och råd/tips.

Jag gör inte alltid rätt, reagerar ibland orättvist mot mina barn för att jag själv är trött eller tänker på annat, då tycker jag det är viktigt att som förälder kunna be själv om ursäkt och visa att man själv kan göra fel, även så försöker jag inte dölja för mina barn om jag är ledsen eller mår dåligt, däremot så måste man ju såklart lägga band på sig och kunna sätta sig själv åt sidan, att visa sina känslor tror jag är bra och det bejakar det barnen känner.

Jag är på långa vägar en perfekt mamma men jag tycker också att regler, ramar, kärlek och närvaro är oerhört viktigt. Jag önskar att mina barn ska växa upp till självständiga, kärleksfulla, empatiska och trygga individer som tycker att dom duger för den dom är. ......vem vill inte det?

Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer som Linda skriver- så sant så sant och tänk då om man inte tar tag i dom små bekymrerna- hur ska man då klara av de stora?

Ta hand om er duktiga mammor, så glad att ni finns!

// Anna

http://www.trollfamiljen.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

27 maj 2009 16:38

Vilken underbar bild på lilla Juna och valpen. Ha det så skönt i värmen, här nere i söder regnar det mest.

Linda

http://lindis79.blogg.se

 
Anna Junas mamma

Anna Junas mamma

27 maj 2009 17:26

Jag är så glad att jag har er Linda och Anna att bolla med, era kloka ord ger mig ofta trygghet när jag står och velar!

STOR KRAM till er och ERA CHARMTROLL, Saga, Anton, Gösta och Märta.

http://www.junaochjag.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 15 november 2010 22:05

  www.junaochjag.blogspot.com   VÄLKOMNA!

Av Anna - 16 maj 2010 23:52

  Det har tagit 1 vecka att samla krafterna efter detta enormt lyckade 2 årskalas.Kvällen innan hade vi dessutom släkten här och all mat, bröd, kakor, bullar ja allt var hemmagjort. Jag är mäkta stolt över Tomas och mina matkunskaper;)Juna, vår lil...

Av Anna - 9 april 2010 18:44

Positiv, javisst...kan det bli värre än att vakna upp annandagpåsk med ett täcke på 8 cm nysnö som kommit under natten. Faktum är att jag trodde på allvar att jag skulle få ett hysteriskt anfall...börja kasta skor omkring mig, slita av mig håret (ja ...

Av Anna - 1 april 2010 17:16

Årets påskfotografi fick nästan Tomas och mig att bli osams...Alla sprang åt olika håll och hucklena åkte på sned, föll av eller revs av med flit.Och när vi sedan var klara med fotograferingen eller rättare sagt när vi gav upp då bröt vår älskade ...

Av Anna - 29 mars 2010 14:47


   (Juna 5 månader)   Nu händer det grejor minsann...Prinsessan talar som mest 5 ords meningar.I fredags stod jag och fixade i ordning en mysig fredagsmiddag. Juna sysselsatte sig själv med div saker och rätt som det är kommer hon in till mi...

Ovido - Quiz & Flashcards